onsdag den 14. december 2011

Bage - kage - tid

Sidste fredag bagte den mellemste og jeg julekager.
Ikke de almindelige slags (dem får vi aldrig spist)
Heller ikke pebernødder, dem køber vi.

Men den her slags..


Til venstre en honnig - småkage.
Den smager lidt ala brunkage og er super god.
Opskriften er fundet i hendes verden nr. 43/2011.
Ellers er den her (til ca. 50 stks):

125 gr. sukker
250 gr. flydende honning
125 gr. smør
1/2 spsk. kanel
3/4 tsk. potaske
1 spsk. vand
2 tsk. revet citronskal
50 gr. finthakkede nødder (jeg brugte mandler)
1/4 hjortetakssalt
375 gr. hvedemel

Smelt sukker, honning, smør og kanel i en gryde, tag gryden af. Udrør potasken i vandet og rør det i. Kom nødder og skal i, og afkøl. Put resten i. Stil dejen koldt en time, rul til to pølser og stil kold etpar timer/natten over (jeg havde dem i fryseren 1/2 time) Skær ud i tynde skiver og bag ca. 8 min/200 grader.
Pynt med chokolade.

Til højre er en kokos chocolade chip cookie.
Den er også mega god, og opskriften fundet her.

De er næsten spist, så jeg må igang igen lige inden juleaften.
Så tror jeg, at jeg vil prøve dem her.

I eftermiddag skal jeg hækle. Er ved at lave et meget farvestrålende halstørklæde til manden.
Han skulle jo helst ikke se det inden juleaften.


5 kommentarer:

Gitte sagde ...

Mine tænder løber i vand. Jeg ville så gerne lave Blomsterbergs brunkager, men pistacienødderne uden salt er ikke til at opdrive nogen steder ØV En dejlig aften til dig...

Joan sagde ...

WEEEEEH jeg har fået din pakke i dag 100000000000000 tak Lene hvor er det bare sødt af dig, jeg elsker bare det armbånd det lige mig, og dejligt med en mobil holder så FLOT.. tak tak tak :D

Lis sagde ...

Gode småkage opskrifter har det med at blive spist 1. gang. 2. gang tager det længere tid, så mon ikke du har lidt til selve juledagene så.

Kh. Lis

Balles Bazaar sagde ...

Uhm hvor ser de lækre ud de der kager. Er meget fristet af dine kokos chokolade cookies; måske de kan komme med, selvom den kommende weekends bageprogram ikke afviger fra det traditionelle. Verdens bedste brunkager er et must. I år skal dog også prøve Unikarinas pebernødder med peber og lakrids.

Christina Ravn sagde ...

UUUUHM hvor ser de gode ud!